ASOCIAȚI

CESIUNI PĂRȚI SOCIALE SAU COOPTARI ASOCIATI

Ce trebuie sa stiu?

CESIUNE INTERNĂ – in cazul unei societati cu raspundere limitata (SRL), o persoana isi poate cesiona parțial sau integral partile sociale pe care le detine catre unul sau mai multi dintre asociatii existenti in acea firma, operatiune care este considerata o cesiune interna.

CESIUNE EXTERNE – In cazul in care partile sociale sunt cedate unei persoane din afara societatii, mentiunea poarta numele de cesiune externa. in cazul cesiunilor externe, acestea pot fi efectuate numai daca au fost aprobate de asociati reprezentand 3/4 din capitalul social. De asemenea, asociatii existenti beneficiaza de dreptul de preemptiune.

COOPTAREA UNOR ASOCIAȚI –  O persoana poate deveni asociat al unei societati si prin cooptarea sa ca asociat. Ea poate depune o suma in banca cu titlu de aport la capitalul social al societatii, devenind astfel asociat alaturi de asociatii existenti. Ea va detine o cota din societate proportionala cu suma pe care a depus-o raportata la valoarea noului capital social al societatii.

RETINE! – este foarte important ca noul asociat sa nu aiba fapte inscrise in cazierul fiscal. De exemplu, sa nu fi fost administrator la o societate care sa nu-si fi indeplinit obligatiile de depunere a situatiilor finaciare si sa fi fost declarata inactiva de catre ANAF.

Ce acte imi trebuie?

ACTELE DE IDENTITATE – copii după cărțile de identitate ale asociatiilor existenti si a celor carora urmeaza sa le fie cesionate partile sociale.

ACTUL CONSTITUTIV – ultimul act constitutiv (actualizat) al societatii, in copie.

CERTIFICATUL DE INREGISTRARE – al societatii, in copie

Cat costa?

1400 LEI – sunt costurile totale pentru o cesiune interna, externa sau pentru cooptarea unui asociat prin aport la capital. Suma reprezinta onorariul pentru intocmirea tuturor documentelor necesare la Registrul Comertului, inclusiv contractul de cesiune, reprezentarea la ONRC si taxele pentru publicarea hotararii la Monitorul Oficial si actualizarea actului constitutiv al societatii.

Cat durează?

5 ZILE –  inscrierea mentiunilor privind schimbarea structurii asociatilor la Registrul Comertului dureaza 3 zile din momentul in care avem dosarul cu toate actele necesare semnate de către toți asociații.

De ce Antreprenor?

E SIMPLU –  Noi ne ocupăm de toate formalitățile pentru înregistrarea mențiunii la Registrul Comerțului și îți confirmăm finalizalizarea întregii proceduri, nu pierzi timp prin trafic sau la cozi la ghișeele registrului.

E ONLINE – La cerere, întreaga procedură se poate derula exclusiv online, trebuie doar să ai posibilitatea de a printa și scana documente sau semna direct în pdf documentele pe care ți le transmitem.

EȘTI PE MÂINI BUNE – Beneficiezi de consultanță și a 10 ani de experiența a unor consilieri profesioniști specializați în acest tip de operațiuni.

GARANȚIE 100% – În cazul în care, din orice motiv, nu finalizăm înregistarea mențiunii pe care ai solicitat-o în Registrul Comerțului, primești toți banii înapoi!