RADIERE

DIZOLVAREA ȘI RADIEREA SOCIETATII

Ce trebuie sa stiu?

DIZOLVAREA SI RADIEREA – In cazul unei societăți cu răspundere limitată (SRL), dizolvarea și radierea acesteia se poate face pe cale de exceptie, fara numirea unui lichidator, atunci cand firma nu are niciun fel de datorii. De asemenea, bilantul societatii trebuie sa fie „pe zero”, adica firma sa nu aiba active sau pasive (valabil la SRL).

HOTARAREA de dizolvare si radiere poate fi luata doar de catre asociatii societatii sau reprezentatii (titluarii) PFA sau intreprinderii individuale.

IMPORTANT– La SRL, daca exista bunuri pe societate (masini, imobile), asociatii trebuie sa decida cui revin acestea dupa radiere.

RETINE! – Radierea PFA, II sau IF nu duce automat la stergerea datoriilor, daca acestea exista. Datoriile vor intra in sarcina titluarului si se vor transfera de pe CUI pe CNP;

Ce acte sunt necesare?

ACTELE FIRMEI – certificatul de inregistrare, în copie

CARTILE DE IDENTITATE ale asociatilor sau ale reprezentantilor PFA, II, IF, in copie

BILANT DE LICHIDARE si ultima balanta semnate de administratorul sau unul dintre asociatii firmei si de catre un expert contabil (doar la SRL).

Cat dureaza?

2 luni la SRL – intreaga operatiune, care inckude mai întâi intrarea în starea dizolvare și apoi radierea societății dureaza aproximativ 45-60 de zile la SRL deoarece hotărârea prin care asociații au luat această decizie trebuie să stea publicată 30 de zile la Monitorul Oficial.

5 zile la PFA, II, IF – in cazul unei intreprinderi individuale, PFA sau intrerinderi familiale, durata operatiunii este de 5 zile.

Cat costa?

850 lei pentru SRL – Costurile pentru radierea unei firme (SRL) se achita in doua transe, in interval de 2 luni, corespunzatoare celor doua etape necesare radierii firmei. Suma respectiva include toate taxele si onorariile pentru dosarul de radiere (tarife Monitorul Oficial, onorariu pentru redactarea documentelor, consultanta si reprezentare la Registrul Comertului).

550 lei pentru IF – sunt costurile totale pentru radierea unei intreprinderi familiale;

350 lei pentru PFA, II – in cazul unei intreprinderi individuale sau PFA, costurile totale de radiere sunt de 250 lei

De ce Antreprenor?

E SIMPLU –  Noi ne ocupăm de toate formalitățile pentru înregistrarea la Registrul Comerțului și îți confirmăm finalizalizarea întregii proceduri, nu pierzi timp prin trafic sau la cozi la ghișeele registrului.

E ONLINE – La cerere, întreaga procedură se poate derula exclusiv online, trebuie doar să ai posibilitatea de a printa și scana documente sau semna direct în pdf documentele pe care ți le transmitem.

EȘTI PE MÂINI BUNE – Beneficiezi de consultanță și a 10 ani de experiența a unor consilieri profesioniști specializați în acest tip de operațiuni.

GARANȚIE 100% – În cazul în care, din orice motiv, nu finalizăm înregistarea pe care ai solicitat-o în Registrul Comerțului, primești toți banii înapoi! 1