ÎNFIINȚARE II

ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ

Ce trebuie sa stiu?

FORMA DE ORGANIZARE – intreprinderile Individuale (II) sunt intreprinderi economice, fara personalitate juridica, inregistrate la Registrul Comertului si organizate de un intreprinzator persoana fizica.

ACTIVITATI – maxim 10 obiecte de activitate (10 coduri CAEN) poate avea o intreprindere individuala

SALARIATI – o intreprindere individuala poate avea maxim 8 salariati

CONTABILITATEA – se poate tine de catre titularul intreprinderii (e nevoie doar de un registru sau un borderou de incasari si plati)

BANII – te poti folosi oricand de banii incasati, fara documente justificative. Banii intreprinderii individuale sunt banii tai, spre deosebire de cazul SRL-ului unde banii pot fi scosi din firma doar sub forma de cheltuieli sau prin acordarea de dividende.

IMPOZITE – vei avea de platit 10% impozit pe venit (de fapt este un impozit pe profit pentru ca reprezinta diferenta dintre veniturile si cheltuielile intreprinderii individuale). De asemenea, poti opta pentru asa numita NORMA DE VENIT – un impozit fix anual, dar mai intai trebuie sa afli daca activitatea ta se incadreaza in acest tip de impozit

ALTE TAXE – daca suma veniturilor anuale depașește suma a 12 salarii minime nete pe economie, atunci vei plati in plus contributii pentru asigurari sociale (CAS) la nivelul salariului minim pe economie si contribuții pentru asigurările sociale de sănătate (CASS).

TVA – ca si in cazul SRL-urilor, PFA este la infiintare neplatitor de TVA, dar poate deveni platitor – la cerere sau daca depaseste pragul de 300.000 lei venituri anuale

Ce acte sunt necesare?

ACTUL DE IDENTITATE al reprezentantului intreprinderii individuale.

DOVADA PROPRIETATII – actul de proprietate al spatiului in care va fi declarat sediul profesional (in copie) sau alt document care sa ateste existenta spatiului in care va fi declarat sediul profesional (ex: adeverinta de rol de la primarie)

ACT DE STUDIU – (adeverinta de la scoala, diploma de bacalaureat sau licenta). In unele situatii este necesar si document care sa ateste pregatirea profesionala in domeniul in care urmeaza sa-si desfasoare activitatea persoana respectiva

Cat costa?

650 LEI – suma reprezinta toate costurile de infiintare, respectiv onorariul pentru consultanta, redactarea documentelor si reprezentare la Registrul Comertului.

Cât durează?

3 ZILE lucratoare din momentul in care avem toate actele solicitate si depunem intreaga documentatie la Registrul Comertului.

De ce Antreprenor?

E SIMPLU –  Noi ne ocupăm de toate formalitățile pentru înregistrarea la Registrul Comerțului și îți confirmăm finalizalizarea întregii proceduri, nu pierzi timp prin trafic sau la cozi la ghișeele registrului.

E ONLINE – La cerere, întreaga procedură se poate derula exclusiv online, trebuie doar să ai posibilitatea de a printa și scana documente sau semna direct în pdf documentele pe care ți le transmitem.

EȘTI PE MÂINI BUNE – Beneficiezi de consultanță și a 10 ani de experiența a unor consilieri profesioniști specializați în acest tip de operațiuni.

GARANȚIE 100% – În cazul în care, din orice motiv, nu finalizăm înregistarea pe care ai solicitat-o în Registrul Comerțului, primești toți banii înapoi!