ÎNFIINȚARE ONG IAȘI

ASOCIAȚIE

Ce trebuie sa stiu?

FORMA DE ORGANIZARE – Asociatia este subiectul de drept constituit de trei sau mai multe persoane care, pe baza unei intelegeri, pun in comun si fara drept de restituire contributia materiala, cunostintele sau aportul lor in munca pentru realizarea unor activitati in interes general, al unor colectivitati sau, dupa caz, in interesul lor personal nepatrimonial

MEMBRI – o asociatie trebuie sa aiba minimum 3 membri. Daca numarul membrilor fondatori este mai mare de 15, asociatia trebuie sa aiba si o comisie de cenzori.

SCOP – asociatiile trebuie sa aiba un scop nepatrimonial, deci non-profit.

CONTABILITATE – ca si in cazul societatilor cu raspundere limitata, ai nevoie de un contabil. Situatiile financiare se depun anual.

Ce acte imi trebuie?

ACTELE DE IDENTITATE ale membrilor fondatori

DOVADA PROPRIETATII – actul de proprietate al spatiului in care va fi declarat sediul asociatiei (in copie)

CAZIERELE FISCALE – toți membrii fondatori și cenzorul trebuie să-și scoată de la ANAF certificatele de cazier fiscal. O persoană care are fapte înscrise în cazierul fiscal nu poate deveni membru fondator al unei asociații.

Cat costa?

2.800 lei – sunt costurile totale pentru infiintarea unei asociatii, sumă care include onorariile pentru consultanță, întocmirea întregii documentații (statut, declarații, contracte), taxa judiciara de timbru si reprezentarea în instanță.

Cat dureaza?

CIRCA 2 LUNI – De regula, infiintarea unei asociatii se realizeaza in aproximativ doua luni de zile.

De ce Antreprenor?

CELE MAI BUNE SOLUTII – vom incerca sa gasim impreuna cele mai bune solutii pentru asociatia ta, astfel încât statutul să acopere cât mai bine întreaga activitate a asociației, să stabilim împreună obiectivele și condițiile de luare a deciziilor. De asemenea, te putem ajuta și cu înființarea unei firme de tip SRL.

E SIMPLU –  Noi ne ocupăm de toate formalitățile pentru înregistrarea asociatiei la Judecatorie și îți confirmăm finalizalizarea întregii proceduri.

EȘTI PE MÂINI BUNE – Beneficiezi de consultanță pentru Înființare ONG Iași. Mai mult, îți suntem alături cu experiența noastră, de peste 10 ani, a unor consilieri profesioniști specializați în acest tip de operațiuni.