ÎNFIINȚARE SA
SOCIETATE PE ACȚIUNI
Ce trebuie sa stiu?
FORMA DE ORGANIZARE – societatea pe actiuni (SA) este o societate al carei capital este format din parti sociale de valori egale, denumite actiuni, iar posesorii acestora – actionarii – sunt proprietarii firmei. Actionarii unei SA raspund de obligatiile asumate de societate numai in limita valorii actiunilor subscrise.
CAPITAL SOCIAL – la o societate pe actiuni, capitalul social minim este de 90.000 lei
ACTIONARI – Constituirea societatii poate fi facuta de minimum 2 (doi) actionari. De asemenea, este obligatorie numirea unei comisii de cenzori. Nu exista o limita superioara a numarului de actionari ce pot face parte dintr-un SA
ACTIVITATI – poti desfasura o gama variata de activitati. De asemenea, societatile pe actiuni au posibilitati multiple de dezvoltare si finantare a activitatii (posibilitatea constituirii capitalului prin subscriptie publica, listarea companiei la Bursa de Valori in cazul societatilor deschise si posibilitatea atragerii de capital prin emiterea de obligatiuni, posibilitatea atragerii capitalurilor fragmentate).
SALARIATI – poti fi si salariat al societatii unde esti actionar sau administrator, nu exista restrictii privind numarul de salariati pe care-i poate avea o societate pe actiuni (SA)
TVA – firma nou-infiintata este neplatitoare de TVA. Retine: devii automat platitor de TVA daca ai depasit pragul de 300.000 lei cifra de afaceri anuala sau la cerere, la ANAF, ulterior inmatricularii societatii.
DIVIDENDE – poti scoate profitul din firma sub forma de dividende: impozitul pe dividende este 8% din suma ridicată din firmă sub această formă
Ce acte sunt necesare?
ACTELE DE IDENTITATE ale asociatilor, administratorilor si cenzorilor societatii.
DOVADA PROPRIETATII – actul de proprietate al spatiului in care va fi declarat sediul social (in copie) sau alt document care sa ateste existenta spatiului in care va fi declarat sediul social (ex: adeverinta de rol de la primarie)
CAPITALUL SOCIAL – dupa intocmirea si semnarea intregii documentatii, va trebui sa mergi la banca sa depui capitalul social iar apoi sa ne aduci foaia de varsamant.
Cât durează?
5 zile lucrătoare – din momentul în care avem semnată întreaga documentație de către viitorii asociați și administratori.
Cat costa?
3.500 lei – este onorariul standard pentru infiintarea unei societati pe actiuni. Suma care reprezinta onorariul pentru consultanta, intocmirea tuturor documentelor necesare si reprezentare la Registrul Comertului, precum si taxele care se platesc la ONRC pentru publicarea la Monitorul Oficial a rezolutiei prin care se infiinteaza societatea.
ASOCIATI STRAINI, PERSOANE JURIDICE: Onorariile sunt diferite si se stabilesc in functie de numarul asociatilor si complexitatea documentatiei in cazul societatilor nou-infintate cu asociati straini sau persoane juridice.
De ce Antreprenor?
CELE MAI BUNE SOLUTII – vom incerca sa gasim impreuna cele mai bune solutii pentru firma ta: cea mai potrivita forma de organizare, tipul de impozit pe care sa-l platesti, daca sa fie platitoare sau nu de TVA, care este cea mai avantajoasa varianta pentru sediul social, ce activitati va trebui sa autorizam inca de la inceput etc.
E SIMPLU – Noi ne ocupăm de toate formalitățile pentru înregistrarea la Registrul Comerțului și îți confirmăm finalizalizarea întregii proceduri, nu pierzi timp prin trafic sau la cozi la ghișeele registrului.
E ONLINE – La cerere, întreaga procedură se poate derula exclusiv online, trebuie doar să ai posibilitatea de a printa și scana documente sau semna direct în pdf documentele pe care ți le transmitem.
EȘTI PE MÂINI BUNE – Beneficiezi de consultanță și a 10 ani de experiența a unor consilieri profesioniști specializați în acest tip de operațiuni.
GARANȚIE 100% – În cazul în care, din orice motiv, nu finalizăm înregistarea pe care ai solicitat-o în Registrul Comerțului, primești toți banii înapoi!