ÎNFIINȚARE SRL-D

SOCIETATE CU RĂSPUNDERE LIMITATĂ PENTRU DEBUTANȚI

Ce trebuie sa stiu?

CINE POATE INFIINTA SRL-D – este aceeasi forma de organizare ca si SRL doar ca este destinata exclusiv debutantilor in afaceri, mai exact persoanelor care nu au mai desfasurat in trecut nicio afacere, nu au avut nicio forma de organizare economica (SRL, PFA etc) pe teritoriul Romaniei sau in spatiul UE. Poti fi asociat unic sau te poti asocia cu mai multe persoane, dar fiecare asociat trebuie sa respecte conditia de baza, si anume sa fie debutant in afaceri;

VARSTA – Nu exista o limita superioara de varsta pentru persoanele care vor sa infiinteze SRL-D, orice persoana care a implinit 18 ani poate infiinta o astfel de societate;

AVANTAJE – in timp, de la aparitia legii si pana in prezent, avantajele infiintarii unui SRL-D s-au diluat. Unul din principalele avantaje era scutirea de plata contributiilor asigurarilor sociale datorate de angajator pentru maxim 4 salariati, dar incepand cu 1 ianuarie 2018, prin mutarea contributiilor de la angajator la angajat, dispare si acest avantaj. Ramane doar posibilitatea obtinerii unor finantarii dedicate acestei forme de organizare, insa tinand cont ca si SRL-urile clasice pot participa la finantari de tipul START-UP NATION, si acest avantaj este unul mai degraba teoretic;

ACTIVITATI – poti avea doar maxim 5 grupe de coduri CAEN ca activitati si nu poti desfasura anumite tipuri de activitati cum ar fi: comert cu bauturi alcoolice si tutun, import-export, intermedieri financiare, asigurari, agricultura, activitati de jocuri de noroc si pariuri – Înființare SRL-D.

FISCALITATE – taxele si impozitele sunt aceleasi ca si in cazul SRL-ului clasic – impozitul este de 3% din totalul veniturilor sau 1% daca vei avea minim un salariat. Firma nou-infiintata este neplatitoare de TVA, dar devii automat platitor de TVA daca ai depasit pragul de 300.000 lei cifra de afaceri anuala. Poti devenei platitor de TVA si printr-o cerere speciala facuta la ANAF. De asemenea, poti scoate profitul din firma prin dividende si vei plati un impozit de 5% din suma retrasa cui acest titlu, la fel ca la SRL

CAPITAL SOCIAL – incepand cu anul 2021, nu mai este necesara depunerea capitalului social la banca inainte de infiintarea societatii. Capitalul social – a carui valoare minima a scazut de la 200 de lei la 1 leu – poate fi depus in banca dupa infiintarea firmei, atunci cand se deshide contul bancar al societatii.

Ce acte imi trebuie?

ACTELE DE IDENTITATE ale asociatilor si ale administratorilor

DOVADA PROPRIETATII – actul de proprietate al spatiului in care va fi declarat sediul social (in copie) sau alt document care sa ateste existenta spatiului in care va fi declarat sediul social (ex: adeverinta de rol de la primarie)

Cat costă?

950 lei – sunt costurile pentru infiintarea unei societăți cu răspundere limitată pentru debutanți (SRL-D), costuri care includ onorariile pentru întocmirea tuturor documentelor și reprezentarea la Registrul Comerțului.

Cat dureaza?

3 ZILE – din momentul in care depunem intreaga documentatie la Registrul Comertului, iti predam actele firmei in termen de 3 zile lucratoare.

De ce Antreprenor?

CELE MAI BUNE SOLUTII – vom incerca sa gasim impreuna cele mai bune solutii pentru firma ta: cea mai potrivita forma de organizare, tipul de impozit pe care sa-l platesti, daca sa fie platitoare sau nu de TVA, care este cea mai avantajoasa varianta pentru sediul social, ce activitati va trebui sa autorizam inca de la inceput etc.

E SIMPLU – E ușor, nu trebuie să îți faci probleme despre înființare SRL-D. Noi ne ocupăm de toate formalitățile pentru înregistrarea la Registrul Comerțului și îți confirmăm finalizalizarea întregii proceduri, nu pierzi timp prin trafic sau la cozi la ghișeele registrului.

E ONLINE – La cerere, întreaga procedură se poate derula exclusiv online, trebuie doar să ai posibilitatea de a printa și scana documente sau semna direct în pdf documentele pe care ți le transmitem.

EȘTI PE MÂINI BUNE – Beneficiezi de consultanță și a 10 ani de experiența a unor consilieri profesioniști specializați în acest tip de operațiuni.

GARANȚIE 100% – În cazul în care, din orice motiv, nu finalizăm înregistarea pe care ai solicitat-o în Registrul Comerțului, primești toți banii înapoi!