ÎNFIINȚARE SRL IAȘI

SOCIETATE CU RASPUNDERE LIMITATĂ

Ce trebuie sa stiu?

FORMA DE ORGANIZARE – Societatea cu raspundere limitata (SRL), reglementată de legea 31/1990,  este cea mai raspandita forma de organizare a antreprenorilor. Orice persoana care are peste 18 ani poate infiinta un SRL.

ACTIVITATI – poti desfasura o gama variata de activitati

ASOCIATI – poti fi asociat unic sau te poti asocia cu mai multe persoane. Important! Acum poți fi asociat unic în mai multe SRL-uri;

SALARIATI – poti fi si salariat al societatii unde esti asociat sau administrator.

IMPOZITE – Poti plati impozit pe venit de 1% daca te incadrezi intr-un nivel al veniturilor sub 60.000 euro pe an si ai un salariat cu norma intreaga. Atentie, chiar daca respecti cele doua conditii de mai sus (venituri de sub 60.000 de euro pe an si un angajat), dar desfasori unul sau mai multe activitati din zona serviciilor de editare, IT, HORECA sau activitati medicale,  impozitul pe venit va fi de 3%.  Daca veniturile anuale depasesc 60.000 de euro pe an, atunci devii automat platitor de impozit pe profit (16%). De altfel, pentru acest tip impozit se poate opta in orice conditii.

TVA – firma nou-infiintata poate opta pentru a fi platitoare sau neplatitoare de TVA. Retine! Devii automat platitor de TVA daca ai depasit pragul de 300.000 lei cifra de afaceri anuala sau la cerere, la ANAF, ulterior inmatricularii societatii.

CAPITAL SOCIALRetine! Legea s-a schimbat, capitalul social minim este acum 1 leu (fara de 200 de lei cat era înainte) și nu mai trebuie depus înainte de înființarea firmei, ci se depune la bancă după ce firma a fost înființată

DIVIDENDE – poti beneficia de banii (profitul firmei) sub forma de dividende. Impozitul pe dividende este 8% din suma care se scoate din firmă sub aceasta formă. Dividendele pot fi distribuite trimestrial.

Ce acte imi trebuie?

ACTELE DE IDENTITATE ale asociatilor si ale administratorilor;

DOVADA PROPRIETATII – Actul de proprietate al spatiului in care va fi declarat sediul social (in copie) sau alt document care sa ateste existenta spatiului in care va fi declarat sediul social (ex: adeverinta de rol de la primarie) la înființare SRL Iași;

Cat costa?

1.400 LEI este costul total al infiintarii unui SRL cu pana la trei asociati, persoane fizice romane. Suma reprezinta onorariul pentru consultanta, intocmirea tuturor documentelor necesare si reprezentare la Registrul Comertului, precum si taxele care se platesc la ONRC pentru publicarea la Monitorul Oficial a rezolutiei prin care se infiinteaza societatea.

ASOCIAȚI STRĂINI / ASOCIAȚI PERSOANE JURIDICE – Onorariile sunt diferite si se stabilesc in functie de numarul asociatilor si complexitatea documentatiei; in cazul societatilor nou-infiintate cu asociati straini sau persoane juridice.

Cat dureaza?

5 ZILE din momentul in care toate documentele sunt semnate și depunem intreaga documentatie la Registrul Comertului

De ce Antreprenor?

CELE MAI BUNE SOLUTII – vom incerca sa gasim impreuna cele mai bune solutii pentru firma ta: cea mai potrivita forma de organizare, tipul de impozit pe care sa-l platesti, daca sa fie platitoare sau nu de TVA, care este cea mai avantajoasa varianta pentru sediul social, ce activitati va trebui sa autorizam inca de la inceput etc.

E SIMPLU –  Noi ne ocupăm de toate formalitățile pentru înregistrarea la Registrul Comerțului și îți confirmăm finalizalizarea întregii proceduri, nu pierzi timp prin trafic sau la cozi la ghișeele registrului.

E ONLINE – La cerere, întreaga procedură se poate derula exclusiv online, trebuie doar să ai posibilitatea de a printa și scana documente sau semna direct în pdf documentele pe care ți le transmitem.

EȘTI PE MÂINI BUNE – Beneficiezi de consultanță și a 10 ani de experiența a unor consilieri profesioniști specializați în acest tip de operațiuni.

GARANȚIE 100% – În cazul în care, din orice motiv, nu finalizăm înregistarea pe care ai solicitat-o în Registrul Comerțului, primești toți banii înapoi!