CAPITAL SOCIAL

MAJORAREA SAU REDUCEREA CAPITALULUI SOCIAL

Ce trebuie sa stiu?

CAPITALUL SOCIAL minim al unei societati cu raspundere limitata (SRL) este de 1 leu iar al unei societati pe actiuni (SA) este de 90.000 de lei. Capitalul social reprezinta aportul in numerar sau in natura al asociatilor sau actionarilor la constituirea societatii. Pe tot parcursul functionarii societatii, capitalul social nu poate fi diminuat sub aceasta suma.

MAJORAREA CAPITALULUI SOCIAL – In functie de interesul asociatilor, capitalul social poate majorat in diverse modalitati; De exemplu, asociatii pot decide majorarea capitalului social prin aport propriu in numerar, deci prin depunerea unor sume de bani la banca, cu titlul de aport la capital.

CUM SE FACE OPERATIUNEA – Hotararea de majorare a capitalului social sau de reducere a acestuia poate fi facuta doar prin hotararea asociatilor, concomitent cu actualizarea actului constitutiv al societatii. In cazul reducerii de capital, este nevoie si de explicarea modalitatii prin care se face aceasta reducere.

SITUATII SPECIALE – In unele situatii, legea prevede un capital minim mai mare decat cel clasic, de 1 leu, pentru apobarea desfasurarii anumitor activitati. Un astfel de caz este, de exemplu, cel al societatilor care activeaza pe piata jocurilor de noroc.

REDUCEREA CAPITALULUI SOCIAL – Este o operatiune ceva mai complexa. Reducerea de capital social se face prin anularea actiunilor sau partilor sociale de detinute de actionari sau asociati. De asemenea, reducerea de capital social se poate face si prin reducerea valorii nominale a partilor sociale sau actiunilor.

Ce acte sunt necesare?

DOCUMENTELE FIRMEI – Certificatul de inregistrare, actul constitutiv, in copie.

ACTELE DE IDENTITATE ale asociatilor societatii, in copie;

FOAIA DE VARSAMANT de la banca in cazul in care majorarea se face prin aport in numerar sau alte documente alte documente justificative cu privire la suma cu care se majoreaza capitalul social.

DOCUMENTE CONTABILE – In functie de modalitatea prin care se face majorarea de capital, sunt necesare uneori documente contabile (bilant, balanta, chitante etc). De asemenea, aceste documente sunt absolut necesare in cazul reducerii de capital social

Cât durează?

5 ZILE – MAJORAREA CAPITALULUI SOCIAL – Inscrierea mentiunii privind majorarea capitalului social la Registrul Comertului dureaza 3 zile din momentul in care avem dosarul cu toate actele necesare.

60 ZILE – REDUCEREA CAPITALULUI SOCIAL – In cazul acestei operatiuni, hotararea asociatilor privind reducerea capitalului social trebuie sa stea publicata 60 de zile la Monitorul Oficial

Cat costa?

1.200 LEI – costul total al operatiunii standard de majorarea capitalului social, suma in care sunt incluse tarifele pentru publicarea hotararii la Monitorul Oficial, onorariul pentru redactarea documentelor, consultanta, reprezentare si inregistrarea dosarului la Registrul Comertului.

De ce Antreprenor?

E SIMPLU –  Noi ne ocupăm de toate formalitățile pentru înregistrarea mențiunii la Registrul Comerțului și îți confirmăm finalizalizarea întregii proceduri, nu pierzi timp prin trafic sau la cozi la ghișeele registrului.

E ONLINE – La cerere, întreaga procedură se poate derula exclusiv online, trebuie doar să ai posibilitatea de a printa și scana documente sau semna direct în pdf documentele pe care ți le transmitem.

EȘTI PE MÂINI BUNE – Beneficiezi de consultanță și a 10 ani de experiența a unor consilieri profesioniști specializați în acest tip de operațiuni.

GARANȚIE 100% – În cazul în care, din orice motiv, nu finalizăm înregistarea mențiunii pe care ai solicitat-o în Registrul Comerțului, primești toți banii înapoi!

.