DENUMIRE
SCHIMBARE DENUMIRE FIRMĂ
Ce trebuie sa stiu?
SCHIMBARE DENUMIRE SRL, SRL-D, SA – ca si in cazul procedurii privind denumirea initiala, primul pas il reprezinta rezervarea noi denumiri a societatii (SRL, SA etc) la Registrul Comertului.
CONDITII – unele cuvinte cum ar fi „company”, „trust”, „general”, „grup” etc – nu sunt luate in considerare la evaluarea disponibilitatii denumirii comparativ cu alte denumiri existente. De asemenea, in anumite cazuri speciale, cum ar fi introducerea in denumirea societatii a cuvantului „Romania”, „National” etc – trebuie parcursa o procedura suplimentara de avizare, respectiv obtinerea acordului din partea Secretariatului General al Guvernului.
SCHIMBARE DENUMIRE PFA, II, IF – in cazul persoanelor fizice autorizate, intreprinderilor individuale si intreprinderilor familiale, denumirea este formata din numele tituarului/reprezentantului, eventual completat cu initala tatalului sau a mamei. Schimbarea denumirii se face doar in cazul schimbarii numelui titularului.
SCHIMBARE DENUMIRE ASOCIATIE, FUNDATIE – schimbarea denumirii unei asociatii sau a unei fundatii se face la Judecatorie iar verficarea dispobibilitatii se face printr-o cerere depusa la Ministerul Justitiei. Si in acest caz sunt anumite conditii speciale legate de folosirea anumitor cuvinte in denumirea asociatiei sau fundatiei.
Ce acte imi trebuie?
DOVADA DISPOBILITATII DENUMIRII – pentru toate formele de organizare (SRL, SA, II, IF, PFA , ASOCIAȚIE, FUNDAȚIE) este nevoie de dovada disponibilitatii noii denumiri
ACTELE DE IDENTITATE – copii după actele de identitate ale asociatilor sau actionarilor companiei, intreprinderii sau organizatiei non-guvernamentale. In cazul titularului PFA, II, IF, pe langa actul de identitate, daca titularul si-a schimbat numele ca urmare a casatoriei, este nevoie de o copie a certificatului de casatorie.
ACTUL CONSTITUTIV sau STATUTUL – in copie, actul constitutiv in cazul SRL și SA sau statutul asociatiilor sau fundatiilor.
CERTIFICATUL DE ÎNREGISTRARE – copie după certificatul de înregistrare al entității juridice ce urmează să-și schimbe denumirea
Cât costă?
550 LEI – in cazul PFA, II – suma include toate costurile de intocmire a documentelor si reprezentare la ONRC
750 lei – in cazul IF – suma include toate costurile de intocmire a documentelor si reprezentare la ONRC.
950 LEI – in cazul SRL, SA – suma include toate costurile legate de intocmirea documentelor necesare, reprezentarea la Registrul Comertului si taxele pentru publicarea hotararii de schimbare a denumirii la Monitorul Oficial
1.300 LEI – in cazul asociatiilor si fundatiilor – daca asociatii sunt persoane fizice. In cazul asociatiilor persoane juridice sau cu membri asociati straini, costurile sunt mai mari, in functie de numarul asociatiilor persoane juridice si de volumul documentelor ce trebuie, eventual, traduse.
Cat dureaza?
5 ZILE – in cazul PFA, II, IF, SRL, SA, din momentul în care au fost semnate toate actele
CIRCA 30-45 zile – in cazul asociatiilor sau fundatiilor (procedura se derulează mai greoi în cazul dosarelor care se soluționează prin instanța de judecată)
De ce Antreprenor?
E SIMPLU – Noi ne ocupăm de toate formalitățile pentru înregistrarea mențiunii la Registrul Comerțului și îți confirmăm finalizalizarea întregii proceduri, nu pierzi timp prin trafic sau la cozi la ghișeele registrului.
E ONLINE – La cerere, întreaga procedură se poate derula exclusiv online, trebuie doar să ai posibilitatea de a printa și scana documente sau semna direct în pdf documentele pe care ți le transmitem.
EȘTI PE MÂINI BUNE – Beneficiezi de consultanță și a 10 ani de experiența a unor consilieri profesioniști specializați în acest tip de operațiuni.
GARANȚIE 100% – În cazul în care, din orice motiv, nu finalizăm înregistarea mențiunii pe care ai solicitat-o în Registrul Comerțului, primești toți banii înapoi!
CUM SE FACE INREGISTRAREA DECLARATIEI PRIVIND BENEFICIARII REALI