OBIECT DE ACTIVITATE

SCHIMBAREA EXTINDEREA SAU RESTRANGEREA OBIECTULUI DE ACTIVITATE

Ce trebuie sa stiu?

OBIECTUL DE ACTIVITATE al societatii poate fi completat cu alte obiecte de activitate sau, daca este cazul, poate fi restrans doar prin hotararea asociatiilor societatii, atunci cand vorbim de SRL sau SA, ori printr-o cerere facuta de reprezentantii PFA, II, IF.

OBIECTUL PRINCIPAL al societatii se schimba, de regula, cand activitatea curenta a societatii nu mai corespunde cu cea initiala, când cele mai importante venituri ale firmei provin dintr-o altă activitate decât cea inițială

CONDITII SPECIALE – Pentru unele obiecte de activitate sunt prevazute restrictii. De exemplu, societatile cu activitate in domeniul medical pot avea obiecte de activitate doar din acest sector, nu pot face, de exemplu, si comert. Oarecum asemanatoare e situatia in cazul societatilor cu activitate in domeniul contabilitatii, care pot desfasura aceasta activitatea si cateva activitati relativ conexe. In cazul altor activitati, cum ar fi jocurile de noroc, de exemplu, trebuie indeplinite anumite conditii speciale, cum ar fi capitalul social mai mare.

IMPORTANT! RESTRICTII – PFA poate avea maxim 5 obiecte de activitate iar INTREPRINDEREA INDIVIDUALA poate avea maxim 10 obiecte de activitate

RETINE! – Nu toate activitatile prevazute in codul CAEN pot fi incluse in obiectul de activitate al unui SRL sau al altor entitati, de tipul PFA, II sau IF.

Ce acte sunt necesare?

CERTIFICATUL DE INREGISTARE al firmei, in copie

ACTUL CONSTITUTIV al societatii, in copie

ACTELE DE IDENTITATE ale asociatilor, in copii

Cat dureaza?

5 ZILE – Inscrierea mentiunilor privind modificarea obiectului de activitate dureaza 5 zile din momentul in care avem dosarul cu toate actele necesare.

Cât costă?

950 de lei pentru SRL– sunt costurile totale, in care sunt incluse tariful pentru publicarea la Monitorul Oficial a hotarii, onorariul pentru redactarea tuturor documentelor, consultanta, reprezentare si inregistrarea dosarului la Registrul Comertului

750 lei pentru IF – suma reprezinta costurile totale pentru intocmirea documentelor, consultanta si reprezentare la Registrul Comertului.

550 lei pentru PFA, II – suma reprezinta onorariul pentru intocmirea documentelor, consultanta si reprezentare la Registrul Comertului.

De ce Antreprenor?

CELE MAI BUNE SOLUTII – vom incerca sa gasim impreuna cele mai bune solutii pentru firma ta: cea mai potrivita forma de organizare, tipul de impozit pe care sa-l platesti, daca sa fie platitoare sau nu de TVA, care este cea mai avantajoasa varianta pentru sediul social, ce activitati va trebui sa autorizam inca de la inceput etc.

CASTIGI TIMP! – nu stai la cozi cautand formulare sau asteptand consultanti care sa te indrume in legatura cu modalitatea in care trebuie completate documentele;

E SIMPLU – ne ocupam de intreaga documentatie si intregul parcurs al dosarului, de la intocmirea documentelor, reprezentarea la Registrul Comertului si ridicarea actelor.