SEDIU SOCIAL

SCHIMBAREA SAU PRELUNGIREA SEDIULUI SOCIAL

Ce trebuie sa stiu?

SEDIUL SOCIAL – este unul dintre elementele de esenta in functionarea si existenta unei societati. Asa cum o persoana fizica trebuie sa aiba un domiciliu declarat, tot astfel o companie trebuie sa aiba permanent un sediu valid.

UNICITATE – Incepand cu 2021 nu mai este obligatorie unicitatea sediului, prin urmare la aceeași adresă pot funcționa mai multe societăți.

RETINE! – Orice problema legata de sediul social (expirarea contractului de folosinta a spatiului, de exemplu) poate avea consecinte dintre cele mai grave pentru societate, de la declarerea firmei ca inactiva pana chiar la dizolvarea si radierea societatii.

Ce acte imi trebuie?

CERTIFICATUL DE INMATRICULARE al firmei, in copie

CARTILE DE IDENTITATE ale asociatilor din cadrul SRl-ului sau titlurilor PFA, II – in copie

ACTELE PRIVIND SPATIUL – in copie, dovada proprietatii (ex: contractul de vanzare-cumparare pentru spatiul in care urmeaza sa fie stabilit noul sediu social sau profesional) sau dovada dreptului de folosinta asupra spatiului respectiv (ex: contract de inchiriere, contract de comodat etc)

Cat dureaza?

5 ZILE – Inscrierea mentiunilor privind schimbarea sediului social dureaza 5 zile din momentul in care avem dosarul cu toate actele necesare.

Cât costă?

950 lei la SRL – suma reprezinta costul total al schimbarii sediului social la SRL, suma in care sunt incluse  onorariul pentru redactarea documentelor, tarifele pentru publicarea hotararii la Monitorul Oficial, reprezentare si inregistrarea dosarului la Registrul Comertului.

750 lei – in cazul IF – sunt costurile totale pentru schimbarea sediului profesional la intreprindere familiala

550 lei la PFA, II – sunt costurile totale pentru schimbarea sediului profesional la PFA sau intreprindere individuala

350 lei prelungirea sediului – in cazul in care sediul social sau profesional a expirat, onorariul perceput pentru intocmirea documentelor si inregistrarea mentiunii de prelungire a sediului este de 250 lei.

De ce Antreprenor?

E SIMPLU –  Noi ne ocupăm de toate formalitățile pentru înregistrarea la Registrul Comerțului și îți confirmăm finalizalizarea întregii proceduri, nu pierzi timp prin trafic sau la cozi la ghișeele registrului.

E ONLINE – La cerere, întreaga procedură se poate derula exclusiv online, trebuie doar să ai posibilitatea de a printa și scana documente sau semna direct în pdf documentele pe care ți le transmitem.

EȘTI PE MÂINI BUNE – Beneficiezi de consultanță și a 10 ani de experiența a unor consilieri profesioniști specializați în acest tip de operațiuni.

GARANȚIE 100% – În cazul în care, din orice motiv, nu finalizăm înregistarea pe care ai solicitat-o în Registrul Comerțului, primești toți banii înapoi!